Puromuz3.com: Ucuz Puro
Puro silindir şeklinde soluklmış tütün yapraklarından oluşan bir üründür. Ortasında, içinde tütün pasajçıkları mevcut bir tutucu yaprak ve bunun çevresinde spiral şeklinde soluklmış solukcı yaprak bulunur. Puronun en pahalı kısmını oluşturan bu solukcı yaprak berk, esnek ve yumuşak bir dokumada olmalı, uz bir aromaya ve düzenli yanmayı sağlamlayacak üstıcı özelliğe ehil olmalıdır. Henüz çok Küba, Dominik Cumhuriyeti kabil ülkelerin bulunmuş olduğu iklim kuşağında yetişatır, fermente edilmiş tütünlerin elde veya makinede soluklmasıyla yapılan bir mamüldür. Puro sözcüğü Türki’ye İspanyolcadan cemaziyelevveltir. Bu dile bile Latince “pümoskof” (saf şerif katkısız) sözcüğünden girmiştir. Burada “saf tütünden dokumalmış” medlulında kullanılmıştır. Puro sözcüğüne ilk yol TDK sözlüğünün 1955 yılındaki zorsında rastlanmıştır.
Puro, son dönemlerde bayağı etkili oranda Kul, Brezilya, Dominik Cumhuriyeti, Endonezya, Honduras, Kamerun, Küba, Meksika ve Nikaragua kabil ülkelerde üretilmektedir.
Küba’da üretilen purolar, dünya çapında en iyi purolar olarak nitelendirilseler bile biryoğun uzman Honduras ve Nikaragua purolarının Küba purolarına rakip evetğundan bahsetmektedir.
Puro bağırsaker en uyanıklık etmesi gerekilen şey yakın bir nemde purolarınızı tüketmektir. Eğer yakın bir nemde bileğil ise purolarınız ne derece birinci sınıf yada pahalı olmasına bakılmaksızın purodan alacağınız sefa yada kâm maatteessüf banko hüsran olacaktır. Puro kutuları, puro kılıfları, puro seyahat humidorları, puro tulum vb. eksiksiz hıfız ve taşıma enstrümanları haddizatında puronun nemini saklamak ve bağırsakime apiko yapmak bağırsakindir. Yayımcı bu puro hıfız ve taşıma kaplarına giren bu purolar her devran ülkü nem bileğerlerinde saklanmaktadır. Pekâlâ ülkü puro nem bileğerleri nelerdir az buçuk da onlardan bahsedelim.
%65 ile %75 nem bileğerleri ortada bağırsakilen bir puro ülkü nem bileğerlerinde bağırsakiliyor onaylama edilebilir. Kimine nazaran %65 azca yada %75 çok muş kabil görülsede haddizatında bu nem bileğerleri bile kimisine nazaran gayet makul ve bağırsakilebilir en birinci sınıf bileğerlerdir. Burada nem in doğruluğunu belirleyen kıstas kişinin damak tadı ve hangi nem bileğerlerinde purodan sefa almış olduğudır. Kimisi %65 nemde puro bağırsakmeyi çok severken özge bir nüfus bu nem bileğerinin puroya efsus edilen bir porte olduğunu ve asla bağırsakilmemesi icap ettiğini söyleyebilir. Aslına bakarsanız ikisi bile muhikdır. Bu dü görüş bile doğrudur çünkü doğruyu belirleyen şey bizim damak zevkimizdir. Uyanıklık edilmesi gereken şey %65 altı yada %75 üstü bir bileğere purolarınızı taşımamanız ve bununla müşterek bu %10 luk nem nüansı ortada gidip gelmeden mecmu aynı nem bileğerlerinde puronuzu mıhlı tutmanızdır. %5 ve üstü bir nem bileğfiilimi purolarına ziyan verebilir. Böyle bir değişim yapacaksanız bunu muhtemel evetğunca yavaş bir sürede ve kontrollü bir şekilde gerçekleştirmeniz gerekmektedir.
Pekâlâ nem bileğerlerinden bahsettiğimize nazaran bu nem bileğerleri neyi bileğfiiltirmektedir sanarak sormuş olacaktır olursanız kısaca tercüman olmak gerekir ise puro da nem kıymeti arttıkça purodan alınan aroma artar, duman azalır ve bağırsakimi zorlaşır, nem kıymeti azaldıkça duman artar, bağırsakimi kolaylaşır ve alınan aroma azalır. Bu bir dengedir ve siz bu dengenin neresinde beklemek istiyorsanız buna devran ve görgü ile hüküm vereceksiniz. Size kimse en iyi porte bu ve bu bileğerde bağırsakmelisin dememeli çünkü puronun nem değerini siz belirleyeceksiniz.
Nemlendirme çeşitlerine istikbal olursak klasik nemlendiriciler uzun zamandır kullanılmaktadır. Süflidaki resimde görünen nemlendirici içerisinde bir köpük vardır ve suyu içine çekerek natürel buharlaşma ile humidor içine nem vererek purolarınızın nemlenmesine olanak sağlamlar. İÇerisindeki köpük kabil yağız şey yaklaşık 6 ay içerisinde fiillevini kaybeder ve yeni bir nemlendirici almanız gerekir. Yaklaşık %70 nem ita üzerine müesses bu yol sıcaklıktan müstakil olmadığı bağırsakin belli başlı bir devran içerisinde sıcaklarda nem geriışı yada soğuklarda humidor içinde nem azalımına sebebiyet verebilir. O yüzden bu üslup bir nemlendirici kullanıyorsanız muhtemel evetğunca aşkın suhunet bileğfiilimi olmayan ortamlar seçmeye çalışınız. İkinci nemlendirme sistemi olarak plastik bir kutu içerisinde konumlanmış jel sistemlerini kullanabilirsiniz. Jel puro nemlendiriciler klasik sistemler kabil %70 nem kıymeti sahip olmak bağırsakin dizayn edilmiştir ürünlerdir. Sıcaklıktan klasik sisteme nazaran henüz ez etkilendirler ve henüz kontrollü bir salınım yaparlar lakin genede bu porte iyileşmesi yaklaşık %2 gibidir. klasik nemlendirici kablarında lakin içerisinde jel yada silikon toplar mevcut nemlendiriciler bile puro nemlendirme jelleri kabil çalışırlar ve kontrollü bir şekilde nem vererek ortamı %70 neme getirmeyi yalnızçlarlar. Eğer derdiniz etkili nem olabilir ise bunun sebebi genel anlamda sıcaktır ve o devran özge nemlendirme seçenekleri denenemelidir.
Üçüncü şık Elektronik nemlendiricilerdir. Bu nemlendiricilerin altındaki ab haznesindeki üstteki bir fan lütufı ile humidor içine dağıtılır ve nem in ruzuşeb ayarlanan nem seviyesinde kalması sağlamlanır. Örneğin nem değerini %70 olmasını istiyorsanız nemlendiriciye bu kıymeti giriyorsunuz ve ortamda ki nem kıymeti bu seviyenin altına düşmüş olduğunde fan çalışmakta ve istenen nem kıymeti gelmesi iile müşterek yine durmaktadır. Bu ürünler genel anlamda kabin humidorlarda kullanılmakta ve düşen nemi yükseltmek bağırsakin en iyi şık olarak zıtmıza çıkmaktadır.
En on çısoy son şık ise şu anda Boveda nemlendiricilerdir. Boveda nemlendiriciler ilk çıktığı andan itibaren bir bükülme yaratmış ve hem nem kabız hem nem ita özelliği sebebiyle hızlı bir şekilde kullanılmaya başlamıştır. Akşam gün yada zaman intikalleri esnasında oluşan nem dengesizliklerini en aza indirmiş ve puroların en dirlik bir şekilde saklanmasına olanak elde etmiştır. Boveda nemlendiriciler yalnızca puro bileğil, gitar, besin, tütün vb. bir çok alanda şu anda kullanılmaktadır. Bizi raci aksamı ise 69,72,75 ve 84 dür. Boveda 84 yalnızca humidor hazırlama ötekiler ise puro nemlendirme bağırsakin kullanılmaktadır. üste Boveda 62 ise tütün nemlendirici olarak kullanılmaktadır. Boveda nemlendiricilerin en önemli özelliği hem düşüt hemde etkili nem bileğerlerinde çift taraflı çalışarak mıhlı bir nem kıymeti sağlamlamasıdır.
Bu tarz şeylerinda dışında humidor bağırsaki fan sistemleri bulunmaktadır. Bunlar da humidor içindeki nemin stabil bir şekilde humidora dağılmasını ve eksiksiz puroların aynı nemde ve henüz sağlamlıklı olmasını sağlamlamaktadır.